WIM BLANSJAAR

Voorzitter en Raadslid voor de PDvZ

 

Er moet veel gebeuren in onze mooie stad. De armoede moet bestreden worden. Vaak kan dat als er al eerder wordt ingegrepen. Het nieuwe zwembad komt er op de plek die wij als PDvZ hebben aangedragen. Ook zijn wij voor het nascheiden van het afval. Dit omdat het eerlijker is en duidelijker voor de inwoners. Met de schaalsprong moet er ook rekening gehouden worden met goedkopere woningen. Fijnstof en geluidsoverlast kan tegengegaan worden door het bouwen van een landtunnel. Wat wij al eerder hebben voorgesteld.

WILLEKE MERTENS

Commissielid voor de PDvZ

 

Staat als nummer twee op de verkiezingslijst. Heeft nu als commissielid samenleving/stad in haar pakket. De samenspraak is haar een doorn in het oog. Er wordt veel te weinig naar de inwoners geluisterd. Zij hebben vaak goede ideeën voor de problemen in hun wijk of buurt. Hier moet veel meer gebruik van worden gemaakt.

Naast haar werk als commissielid geeft zij leiding aan een internationaal opererend ingenieursbureau. Met haar vasthoudendheid zoekt ze alles tot op de bodem uit.

RENE HAAK

Commissielid voor de PDvZ

en PR functionaris 

 

De nummer drie op de PDvZ verkiezingslijst. René heeft de afgelopen vier jaar als commissielid stad/samenleving een schat aan ervaringen opgedaan.

Naast het werk voor de Partij Democratie voor Zoetermeer is hij ook voorzitter van de 50Plus partij van de provincie Zuid Holland. Uiteraard zal hij via de PDvZ de standpunten voor de ouderen in Zoetermeer behartigen. Zijn bestuurlijke ervaring is dan ook van harte welkom.     

 

JOHN WAREMAN

Actief lid van de denktank van de PDvZ

 

Een druk bezet man met veiligheid in het pakket. Zijn praktijkervaring is een welkome aanvulling binnen onze groep. John wil zich de komende vier jaar actief gaan inzetten voor Zoetermeer waarbij de veiligheid zijn speciale aandacht heeft. Met het groter worden van de stad heeft ook Zoetermeer zijn stadse veiligheidsproblemen gekregen. Hij wil zijn expertise op dit gebied graag gebruiken om Zoetermeer nog veiliger te maken.

RON HUISMAN

Actief lid van de denktank van de PDvZ

 

Onze goedlachse Ron is altijd wel in voor een stevige discussie. Daarbij schuwt hij de waarheid niet. Als voorvechter van duurzame energie heeft hij een belangrijke bijdrage tijdens deze discussies. Zijn motto is wel "het moet haalbaar en betaalbaar zijn". Onzinnige voorstellen zoals om al voor 2040 van het gas af te zijn, vinden bij hem geen voedingsbodem. Natuurlijk vindt hij het belangrijk dat wij zuinig moeten zijn op onze aarde. Hybride warmtepompen als dure tussenoplossing ziet hij niet zitten. 

TAMARA HAAK

Nieuw lid van onze partij

 

Zorg is Tamara op het lijf geschreven. Zij heeft een pilot met een PGB risicoscan uitgevoerd waar 21 gemeenten aan deelnamen. De zorg is voor de gemeente een groeiende kostenpost. Tegelijkertijd worden de wachtlijsten steeds langer. Tamara vindt dat de zorg ontregeld moet worden. Hierdoor ontstaat er meer tijd en aandacht waarmee de kwaliteit ook omhooggaat. De jeugdzorg heeft dringend ingrijpen nodig. Door in te zetten op preventie, toezicht en slim inkopen kunnen de wachtlijsten naar beneden. Aldus Tamara.

 

 

JAN RHEBERGEN

Nieuw lid van onze partij

 

Wordt ook wel door anderen een creatieve, innovatieve en vindingrijke academicus genoemd. Energieopwekking heeft zijn volle aandacht. Dit vanwege  milieu- en klimaat aspecten. Niet alle (duurzame) energiebronnen staan garant voor voldoende leveringszekerheid. Daarom is een duurzame bron zoals kernenergie van essentieel belang. Dit om zowel qua hoeveelheid, als qua leveringszekerheid garanties te kunnen bieden. Zoetermeer kan met omliggende gemeenten kijken of er een kleine kerncentrale gerealiseerd kan worden. 

 

 

YOUP BLANSJAAR

Nieuw lid van onze partij

 

Een bekende uit het uitgaansleven van Zoetermeer. Helaas staat het uitgaan de laatste twee jaar zwaar onder druk. Youp vindt ook dat op de woningmarkt er een groot probleem is. Als starter op de woningmarkt is huren al een probleem, laat staan als je een huis wil kopen. Met de hoge koopprijzen kom je als jonge starter niet aan bod. Ook zou het mooi zijn als wij hier meer HBO opleidingen zouden hebben, maar dan moet de studentenhuisvesting wel op orde zijn. Wijkhuizen zouden zich ook meer op jongeren kunnen richten en voor meer vertier zorgen.

 

 

TANJA JONSTRA-BOEREMA

Nieuw op onze verkiezingslijst

 

Tanja is vlak na de vorige verkiezingen bij de PDvZ gekomen als fractiemedewerkster. Door haar drukke sociale leven en de inzet bij diverse sportactiviteiten moest dat werk een tandje lager. Dat Tanja sport in de meest brede zin van het woord, hoog in het vaandel heeft staan is niet verrassend. Vooral voor de jeugd is het belangrijk om in aanraking te komen met sport. Het moet dan ook voor iedereen toegankelijk zijn. 

 

 

ED HEEMSKERK

Secretaris voor de PDvZ

 

Ed heeft zijn sporen verdiend met name in de Retail. Hij is als voorzitter van twee woonboulevards nauw betrokken bij het MKB. Deze fungeert als motor van de lokale economie. Daarnaast is hij als secretaris betrokken bij het beleid van de PDvZ. Ed is als grondlegger van diverse ideeën een stimulator en motivator voor de partij.  

KEES BUISMAN

Penningmeester en fractiemedewerker van de PDvZ 

 

Kees is als fractiemedewerker betrokken bij alles wat de PDvZ in de commissies en de gemeenteraad inbrengt en besluit. Daarnaast is Kees onze financiële specialist. Hij pluist de begroting van het college minuscuul uit. Zonder op elke slak zout te leggen komt hij vaak met verrassende conclusies.     

RENÉ van VELDHOVEN

Actief lid van de denktank van de PDvZ

 

René geeft zijn ongezouten mening over onze stad. Met een positief kritische blik houd hij de groep scherp. Wij zijn altijd blij met zijn visie op de ontwikkelingen in de stad.

ERIC BLANSJAAR

Actief lid van de denktank van de PDvZ

 

Eric heeft zijn sporen verdiend in het uitgaansleven van Zoetermeer. Naast zijn ruim 25 jaar DJ ervaring in Amphion maak hij ook al jaren een radioprogramma. Door zijn werkzaamheden heeft hij een goed beeld wat bij de "oudere jeugd" leeft. Hij heeft ook een duidelijke mening wat betreft de toekomst van onze stad.  

EDWIN DEGEN

Nieuw lid van onze partij

 

Wij zijn heel blij dat Edwin ons wil steunen met zijn kennis en kunde. Hij zit als voorzitter van de Winkeliersvereniging en de KHN vaak om de tafel met wethouders en ambtenaren van onze stad. Hij weet van beide kanten wat er speelt. Daarbij komt dat hij als eigenaar van The Old Pal, Vrienden en Spetters ook nog weet wat er leeft in het uitgaansleven. Hij is vóór een levendige en veilige stad. Om dit te bereiken moeten er nog wat noten worden gekraakt.